[Page Banner Image]

[What's New Icon]

icashd@rdslink.ro

ICAS Statiunea Simeria produce o bogata gama de arbori si arbusti ornamentali

 
ARBORI SI ARBUSTI DE RASINOASE, ce ocupa un important rol in vegetatia zonelor verzi, a gradinilor si a parcurilor datorita calitatile peisagistice deosebite.
Rasinoasele au frunzisul persistent, formele frunzelor sunt specifice - aciculare sau solzoase, coloritul este interesant avand nuante specifice de albastrui, argintiu, auriu. Arborii si arbustii de rasinoase au diferite forme: conice, columnare, globuloase, pendente, semitaratoare, taratoare si neregulate, fiind da talii diferite, de la arbori mari, ce depasesc 25 - 30 m., pana la arbusti pitici, semitaratori, alipiti de sol. Fructele sunt conuri ce au un aspect particular si au o contributie importanta la valoarea decorativa a acestor plante. Nu in ultimul rand sunt de apreciat aromele specifice si placute degajate de frunzisul rasinoaselor.
 
 
ARBORI SI ARBUSTI DE FOIOASE sunt predominanti in fondul de baza al vegetatiei lemnoase naturale, al parcurilor, gradinilor publice, zonelor industriale, soselelor si strazilor.
Arborii si arbustii de foioase cuprind specii si varietati ce au o gama foarte variata de insusiri atat peisagistice cat si biologice si ecologice. Acestia se impun prin talie (arborii), frunzis, flori si la unele specii prin fructe sau aspectul scoartei. In functie de caracteristicile lor arborii si arbustii de foioase pot fi amplasati ca exemplare solitare, plantatii de aliniament, perdele de protectie, grupuri, garduri vii sau forme tunse.

 

 

Servicii

1. PROIECTE SI AMENAJARI DE ZONE VERZI, PARCURI SI GRADINI
 

Vegetatia lemnoasa are un deosebit rol peisagistic si decorativ, totodata contribuie activ la reducerea poluarii, oxigenarea aerului, retine pulberile de praf din atmosfera si atenueaza zgomotele.

Amenajarea unui spatiu verde cu o bogata compozitie de specii si varietati ornamentale, se remarca prin culori si forme de o mare diversitate si armonios imbinate.

Prin amenajarea zonelor verzi se aduce natura vie in mijlocul nostru, aceasta fiind componenta de baza in structura mediului ambiant.

 
 
2. INTOCMIREA DE STUDII DE IMPACT ECOLOGIC
ZONE CE CONSTITUIE OBIECTUL STUDIILOR DE IMPACT ASUPRA VEGETATIEI FORESTIERE

 

[What's New Icon]

Trimiteti un mesaj la icashd@rdslink.ro pentru intrebari si comentarii despre acest web site.
Copyright © 2001 ICAS Statiunea Simeria - Ovidiu Iordan

Last modified: mai, 2001