[Page Banner Image]

[What's New Icon]

NOUTATI !

CE E NOU?

Avem un
NOU LABORATOR,
Cu urmatoarele preocupari:

Genetica moleculara la arbori forestieri: Evaluarea diversitatii genetice la principalele specii forestiere din ecosistemele Romaniei, cu ajutorul markerilor genetici moleculari (ADN cloroplastic si mitocondrial)
Biotehnologie: culturi in vitro la specii lemnoase forestiere si ornamentale (tehnici avansate de micropropagare, conservarea ex situ a resurselor genetice. Selectia somaclonala, mai ales pentru insusiri de adaptare).


O noua ECHIPA DE CERCETARE:

Ing. Flaviu POPESCU, seful Statiunii de cercetari, a fost specializat la INRA Bordeaux in genetica moleculara, pentru studiul diversitatii genetice la nivel molecular, utilizand AND-ul cloroplastic.
Dr. biol. Magdalena PALADA-NICOLAU, specialista in culturi in vitro la specii agricole si forestiere si in embriologie vegetala (specializata la AFOCEL, Franta, in embriogeneza somatica la molid si in crioprezervare), s-a transferat de la ICAS Bucuresti, aducand laboratorul de culturi in vitro.
Ana IORDAN, noua tehniciana pentru lucrari de genetica moleculara si biotehnologie..

NOU ECHIPAMENT DE LABORATOR:

Majoritatrea echipamentelor pentru laboratorul de culturi in vitro au fost aduse de la ICAS Bucuresti: aparatura pentru sterilizare, aparatura si chimicale pentru prepararea mediilor de cultura.
A fost instalata o camera climatizata cu temperatura si lumina controlata, pentru incubarea culturilor in vitro.
Din fondurile de la Proiectul IPGRI "Resurse genetice la specii forestiere foioase din sud-estul Europei" a fost achizitionata o nisa cu flux laminar de aer steril moderna si performanta (clasa 100), pentru manipulari in conditii aseptice.
Echipamentul pentru genetica moleculara (aparat PCR, electroforeze, agitator-incubator, centrifuga, etc.) a fost donat de catre INRA - Franta, in cadrul programului de colaborare INCO-COPERNICUS.

[What's New Icon]

Trimiteti un mesaj la icashd@rdslink.ro pentru intrebari si comentarii despre acest web site.
Copyright © 2001 ICAS Statiunea Simeria - Ovidiu Iordan
Last modified: mai, 2001