[What's New Icon]

icashd@rdslink.ro

ICAS Statiunea Simeria ofera spre vanzare o bogata gama de arbori si arbusti de foioase din care enumeram: 

Gleditsia triacanthos L. - Gladita

Arbore cu inaltimea de 15-20 m. Coroana este umbrelata, ramurile spinoase, cu frunze compuse ce toamna au o culoare galben-aurie. Se foloseste de asemenea pentru garduri vi.

Betula pendula Roth. - Mesteacan


Arbore deosebit de ornamental, prin portul caracteristic plangator si scoarta alba, fiind folosit in biogrupe (3-5 exemplare)in parcuri si gradini. Este rezistent la ger dar nu suporta umbrirea.

Catalpa speciosa Wander. - Catalpa mare

Arbore ce atinge înaltimi de 30 m. cu port piramidal, de interes ornamental datorita florilor albe, mari, grupate în panicul. Este cultivat pe alei, bulevarde, sau ca exemplare izolate în parcuri si gradini.

Quercus rubra L. - Stejar rosu


Arbore foarte apreciat în parcuri si gradini datorita frunzisului bogat si viu colorat, toamna galben pana la rosu -brun, persistent peste iarna. Poate atinge înaltimi pana la 30 m.

Magnolia kobus DC - Magnolie alba

Arbore de 8 - 10 m. cu port piramidal, deosebit de decorativ, cu flori albe parfumate, infloreste in martie - aprilie, inainte de infrunzire. Exemplarele se palnteaza solitar.

Cotoneaster salicifolia Franch.


Arbust cu inaltimea de pana la 5 m.. Ornamental datorita culorii albastrui de pe dos a frunzelor si culorii rosu stralucitor a fructelor. Se foloseste solitar sau in garduri vii

Tecoma radicans Juss.

Liana ce ajunge la 10 m. inaltime, cu radacinile aeriene. Ornamentala atat datorita portului de înverzire pe verticala dar mai ales florilor lungi de culoare portocalie. Folosita pe pergole, spalieri sau ziduri

Berberis thunbergii DC `Atropurpurea` - Dracila rosie

Arbust de 1-2 m. inaltime, cu temperament de lumina. Ornamental prin culoarea galbena a florilor dar mai ales prin culoarea stacojie a frunzelor si rosie stralucitoare a fructelor. Se foloseste fie solitar, fie in biogrupe sau garduri vii.

Spiraea x vanhoutei (Briot) Zbl. - Cununita


Arbust mijlociu de 1-2 m, cu rezistenta medie la caldura si ger. Ornamental prin culoarea alba a florilor, cu un coronament ce permite tunderea, folosit in biogrupe, garduri vii si perdele de protectie

Spiraea x bumalda Burv.


Arbust mijlociu de 1-2 m., cu temperament de lumina. Ornamental prin culoarea roza a florilor, cu un coronament ce permite tunderea, folosit in biogrupe, garduri vii si perdele de protectie

Hibiscus syriacus L. - Trandafir japonez

Arbust cu inaltimea de 2-5 m., ornamental prin culoarea alba, violeta sau rosie purpurie a florilor. Este o specie rezistenta la poluare si se planteaza solitar.

Ligustrum ovalifolium Haask. - Lemn cainesc

Arbust ce ajunge la 5 m. inaltime, rezistent la poluare, cu temperament de lumina si semiumbra. Folosit in special pentru constituirea de garduri vi datorita frunzisului semipersistent de un verde lucitor.

Mahonia aquifolium (Pursh.) Nutt. - Mahonia


Arbust de 1 m. inaltime cu temperament de semiumbra. Folosit in biogrupe, in garduri vii si ca specie de efect ce imbraca baza arborilor. Ornamental datorita frunzisului persistent si a inflorescentelor galbene.

Buxus sempervirens L. - Merisor

Arbust ce ajunge pana la inaltimea de 10 m., rezistent la poluare. Ornamental datorita frunzelor de un verde lucitor, persistente. Este una din cele mai folosite plante ornamentale pentru garduri vi, borduri, iar prin tundere poate capata cele mai variate forme.

Symphoricarpus albus Blake.

Arbust cu inaltimea de 1 m, rezistent la geruri, pe soluri uscate si in locuri semiumbrite. Arbust ornamental remarcabil in special toamna sau iarna prin abundenta fructelor mari, albe. Folosit atat solitar cat si in biogrupe.

Forshythia x intermedia Zbl.

Arbust cu inaltimea de pana la 3 m., rezistent la poluare si cu exigente reduse fata de caldura si ger. Ornamental prin florile ei de un galben intens, mari si abundente ce apar inainte de infrunzire. Folosit solitar in parcuri si gradini.

[What's New Icon]

Pentru informatii suplimentare va rugam contactati: icashd@rdslink.ro

si la telefon: +40 254 261 254

Copyright © 2001 ICAS Baza experimentala Simeria - Ovidiu Iordan